Tuesday, December 5, 2006

Recept van de week!


Zalmfilet met dillemayonaise
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingredienten:
2 zalmfilets
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
2 schijfjes citroen
Voor het bierbeslag:
½ glas bier
3 eetlepels bloem
1 theelepel maïzena
viskruiden
peper en zout

1 Maak het bierbeslag door alle ingrediënten hiervoor goed door elkaar te mengen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de filets door het bierbeslag en bak ze goudbruin. Leg de filets daarna op een ingevette bakplaat en zet deze nog 10 minuten in de oven.
3 Roer de dille door de mayonaise, en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en wat citroensap. Schep wat mayonaise op de vis en garneer met een plakje citroen.
Variatie: Houd je niet van zalm, gebruik dan een andere vissoort, zoals tilapia, kabeljauw of victoriabaars.

No comments: